Корзина
пуста

Sud de France. The Food & Cooking of Languedoc

Кэролайн Конран

В данный момент этот товар отсутствует в продаже.
Возможно, у нас найдется аналогичный или похожий товар здесь.

Languedoc-Roussillion (not forgetting the Midi-Pyrénées and Aquitaine) are the regions of France most settled by English expatriate colonists. Caroline Conran has spent much time there since the early 1970s and her collection of recipes reflects years of travel, conversation, cooking, eating and drinking. Here she concentrates upon this single region of Languedoc which curls up from the Spanish border along the Mediterranean coast as far as the Rhône valley. This is not polite France, this is ‘in your face’ France; it’s history buried amidst the Crusades and Cathars, its towns and cities — Nîmes, Toulouse, Carcassonne, Narbonne, Perpignan, Montpellier, Béziers — making up a fiercely independent region. Its people are passionate about rugby, about hunting and foraging, with a cuisine of their own, more Southern, simpler, more earthy, and less influenced by the Michelin style than the rest of France. There is information on their particular specialities such as chestnuts, sweet onions, Bouzigues mussels and oysters, salt cod, poufres (baby octopus), charcuterie, salades sauvages (salads of wild plants), the rose-coloured garlic of Lautrec, wild asparagus and local mushrooms.

Детальная информация
Издательство
Бумага
офсетная
Язык
английский
Переплет
мягкая обложка
Дата выхода
2012
ISBN
9781903018903
Количество страниц
400
Высота издания
240 мм
Ширина издания
180 мм
Толщина издания
30 мм
Код товара
4165633
Издательство

Prospect Books, Великобритания, все товары

Prospect Books is the pre-eminent list of books on the history of food. We publish the journal of food history, Petits Propos Culinaires.
Авторы
Разделы товара
Информация
Данного товара сейчас нет в наличии
Возможно, у нас найдется аналогичный или похожий товар здесь.